12:26 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (296)
239120

Avertizarea meteorologilor de ploi puternice și vijelie s-a adeverit. În mai multe localități din țară a plouat abundent.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Ploaia din această după amiază a început frumos în localitatea Mereni din Anenii Noi. Lumea s-a bucurat că nu va trebui să apeleze la sistemele de irigare pentru plantații, dar și că va mai diminua din temperatura caniculară. Doar că avertizarea meteorologilor de ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie s-a adeverit.

Ploaia, care la început era liniștită, mai târziu s-a transformat în una abundentă. După mai bine de o oră, a turnat ca cu găleata, grădinile s-au umplut cu apă, plantațiile abia de se mai văd din bâlciuri. Iar drumurile s-au transformat în adevărate râuri.

Trotuarele și chiar gardurile mai multor gospodării din localitate nu au rezistat și s-au surpat. În unul din cartierele Mereniului valul puternic de apă a smuls o bucată de asfalt și a format un crater imens. Mai mult, ploaia a scos la iveală iresponsabilitatea umană. Din video putem observa cum diverse obiecte aruncate la întâmplare au fost format o grămadă de gunoi. Plouă torențial și în Chișinău.

Amintim, meteorologii au emis avertizare cod galben de ploi puternice cu grindină și vijelie. Astfel de avertizări au fost emise și zilele trecute. Astfel în mai multe localități din țară a fost nevoie de intervenția salvatorilor și pompierilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi (296)
Tagurile:
Ploaie, ploaie cu furtună, ploaie torențială


Știrile Zilei