16:39 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Veaceaslav Platon a fost eliberat din închisoare cu câteva clipe în urmă. Decizia a fost luată de judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana.

CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. Omul de afaceri Veceaslav Platon a fost eliberat. Despre aceasta a anunțat avocatul său Ion Crețu pe Facebook. Decizia a fost luată de Judecătira Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana. 

„Platon Veaceslav, după 4 ani de zile de chinuri, este liber. A fost admis demersul de suspendare a executării pedepsei! Cât efort, dar în sfârșit am fost auziți, ca o persoana nevinovată să nu fie deținută ilegal, însă sa fie trași la răspundere anume persoanele care au săvârșit infracțiunea”, a scris Crețu pe pagina sa de Facebook.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat anterior că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și că Procuratura va iniția procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui.
Veaceaslav Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Igor Dodon despre Platon: ”Nu este un înger, dar procurorii trebuie să colaboreze cu el”
Tagurile:
Veaceslav Platon


Știrile Zilei