19:43 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
71 0 0

Poliția de Frontieră a prezentat datele actualizate cu privire la numărul cetățenilor care au ajuns în țară timp de 24 de ore.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 7 662 de persoane, dintre care 4 757 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera cu România - 3 078 , iar la granița cu Ucraina au fost înregistrați 928. În același timp, 751 de persoane au venit în țară cu ajutorul curselor charter. 

Potrivit Poliției de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore au înregistrate următoarele acțiuni ilegale:

  • Cinci încălcări ale regimului zonei de frontieră și ale celui al punctelor de trecere;
  • un document fals a fost depistat la controlul de frontieră;
  • O persoană a fost documentată contravențional pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice;
  • Patru consemne declanșate conform informațiilor venite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Prin punctul de trecere Otaci a fost autorizată intrarea în țară a 261 de cetățeni cu 50 de mijloace de transport, care se întorceau din Federația Rusă, tranzitând teritoriul Ucrainei.

În punctele de trecere a frontiereiau fost supuse screeningului 7 662 de persoane și au fost completate 4.757 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Oamenii continuă să sune la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În decursul a 24 ore au fost înregistrate 556 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații referitor la situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

În baza deciziei autorităților naționale competente și în coordonare cu structurile de frontieră și vamale din România și Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat au fost închise. Din 29 mai și până în prezent și-au reluat activitatea 10 puncte de trecere situate la frontiera cu Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Poliția de Frontieră: Un bărbat a vrut să traverseze frontiera ilegal
Tagurile:
ultimele 24 de ore, persoane, acasă, oameni


Știrile Zilei