22:41 19 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR20.87
  • USD17.30
  • RUB0.23
  • RON4.28
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
138 0 0

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, cere autorităților din SUA extrădarea fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a solicitat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii extrădarea fostului lider PDM Vlad Plahotniuc pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Întreg setul de acte și materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate colegilor americani. Cererea de extrădare are la bază Convenția Națiunilor Unite împotriva criminalității transnaționale organizate, adoptată la New York la 15 noiembrie 2000, ratificată de Republica Moldova la 16 octombrie 2005, precum și în temeiul principiului reciprocității.

Concomitent, Procuratura Anticorupție a expediat recent autorităților americane o cerere comisiei rogatorie, fiind solicitată efectuarea mai multor acțiuni de urmărire penală, inclusiv ce vizează bunurile lui Vladimir Plahotniuc de pe teritoriul SUA.

În zilele imediat următoare, PCCOCS care investighează o altă cauză penală în privința numitului, urmează să expedieze o cerere de comisie rogatorie autorităților din SUA.

Ambele cereri de comisie rogatorie sunt înaintate în vederea administrării probelor necesare pentru confirmarea acuzațiilor aduse lui Vladimir Plahotniuc, identificării și indisponibilizării bunurilor rezultate din infracțiuni, precum și recuperarea prejudiciului cauzat prin fraudarea sistemului bancar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

PG: Amânările examinării cazului Plahotniuc zădărnicesc investigarea fraudei bancare
Tagurile:
extradare, cere, Alexandr Stoianoglo

Știrile Zilei