18:04 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
157 0 0

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunţat că până în data de 3 iulie, pe anumite sectoare din ţară, va fi valabil Codul Galben de ieşire a apei din luncă.

CHIȘINĂU, 16 iun. - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a revăzut avertizarea hidrologică ”Cod galben”, în legătură cu pericolul ieșirii apei în luncă. Aceasta este valabilă până în data de 3 iulie.

Potrivit hidrologilor, din cauza precipitațiilor puternice, în cursul superior al râului Prut, va crește în continuare nivelul apei pe sectorul Criva – Costeşti - Stânca, cu până la 3 m, faţă de nivelul din 13 iunie. Totodată, izolat va ieși apa în lunca râului Prut din raioanele Briceni şi Edineţ. 

De asemenea, în legătură cu mărirea volumului deversării apei din Lacul de Acumulare Costeşti-Stânca până la 510 metri cubi pe secundă, Centrul Hidrologic avertizează că va creşterea nivelul apei pe sectorul: Costeşti-Stânca – Cantemir cu 2.5 – 3.5 m și Cantemir – s. Brânza, între 1.0 – 2.0 m, faţă de nivelul din 16 iunie.

Codul galben presupune că există risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere.

În astfel de cazuri, cel mai des sunt afecte terenurile agricole din apropiere. Potrivit datelor de pe site-ul Serviciului Hidrometeorologic de stat, în următoarele zile va ploua puternic în toată țara cu descărcări electrice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Video: Furtuna Dennis a lovit UK - Met Office anunţă vânturi mari, inundații puternice
Veneția: Cele mai mari inundații din ultima jumătate de secol - Galerie foto
Tagurile:
Cod galben, ploi


Știrile Zilei