18:42 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
139 0 0

Un caz de rabie a fost înregistrat la un câine din satul Răscăeții Vechi, raionul Ștefan Vodă. Potrivit reprezenetnaţilor ANSA, în localitate au fost instituite măsuri de carantină pentru o perioadă de două luni.

CHIȘINĂU, 16 iun. - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă plasat pe site-ul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, un caz pozitiv de rabie a fost depistat la un câine în localitatea Răscăeții Vechi din raionul Ștefan Vodă. Cadavrul animalului a fost ars și înhumat.

În sat au fost instituite măsuri de carantină pentru o perioadă de două luni, timp în care urmează să fie întreprinse activități de control și de eradicare a focarului de boală. La fel, a fost demarat procesul de vaccinarea de urgență a câinilor și pisicilor, dar și a animalelor domestice cum ar fi: oile, caprele, porcii, vacile și caii. 

Rabia sau turbarea afectează creierul şi sistemul nervos central. Virusul se transmite de la animalele infectate prin salivă sau muşcătură, iar infecţia este mortală. 

În vara anului 2019, un băiat de 11 ani din Stăuceni a murit din cauza rabiei. În 2002, un copil a murit de rabie în raionul Drochia, iar în 2016 a decedat din cauza aceleiași boli un bărbat din raionul Căușeni. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, din cauza rabiei, anual în lume mor aproape 60 de mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Expert: Piața este un loc în care există risc sporit de infectare cu COVID-19
Rata de contagiozitate a crescut: Cât de mult riscăm acum să ne infectăm cu COVID-19
Tagurile:
boli, animale, rabie


Știrile Zilei