12:53 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
174 0 0

Proiect de lege: din cauza pandemiei de COVID-19, diplomele de bacalaureat ar urma să fie acordate anul acesta fără examen. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a oferit detalii despre un nou proiect pe care l-a transmis Guvernului pentru aprobare.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a elaborat și transmis Guvernului pentru aprobare un proiect de lege ce prevede acordarea diplomei de bacalaureat fără organizarea examenului.

Procedura ar urma să fie aplicată pentru restanțierii din anii precedenți, persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat, care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține examenul de bacalaureat în sesiunea de examene 2020 și au finalizat programa de liceu cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), a precizat MECC.

Proiectul de lege elaborat de minister presupune modificarea Legii nr.71 din 21 mai 2020 privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020.

MECC subliniază că a elaborat acest proiect de lege pentru că „sănătatea elevilor și a cadrelor didactice reprezintă prioritatea numărul unu” a sa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Director de liceu din Capitală, despre decizia de anulare a examenelor de Bacalaureat
Zece din oficiu la examenul de bacalaureat: Cine sunt norocoșii
Guvernul a aprobat proiectul de lege care anulează examenele de bacalaureat
Tagurile:
proiect de lege, examen, diploma de BAC


Știrile Zilei