07:55 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
195 0 0

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a comentat alerta falsă cu bombă de astăzi - cea de-a treia deja din această lună.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Misiunea diplomatică a Federației Ruse la Chișinău le-a mulțumit forțelor de ordine din Republica Moldova pentru acțiunile operative, după anunțul unei persoane anonime despre plasarea unui obiect explozibil la sediul Ambasadei. 

Informația despre faptul că teritoriul este minat a fost expediată pe poșta electronică a misiunii. 

"Imediat despre cele întâmplate au fost informată conducerea Republicii Moldova, precum și Ministerul de Externe și forțele de ordine. Nu au fost găsite dispozitive explozive. Vă mulțumim pentru acțiunile profesionale și coordonate ale specialiștilor moldoveni care au participat la investigarea incidentului", a menționat Ambasada Rusiei.

Oamenii legii afirmă că apelul la Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost efectuat la ora 09:03. Imediat, la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, iar zona a fost încercuită.

În cele din urmă, s-a stabilit că alerta a fost falsă. În acest caz, Inspectoratul de Poliție Buiucani a inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Este deja a treia oară când are loc alertă cu bombă la Ambasada Rusiei. Ultima dată s-a întâmplat în data de cinci iunie. În urma verificărilor perimetrului de către angajații Bombteh, nu au fost găsite mijloace explozibile sau suspecte. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal, iar oamenii legii cercetează pentru a stabili toate circumstanțele.

Și în data de 1 iunie a fost anunțată o alertă cu bombă la sediul misiunii diplomatice, care s-a dovedit a fi falsă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
reacție, alertă cu bombă, Ambasada Rusiei


Știrile Zilei