05:18 09 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.27
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
85 0 0

Ministerul Educației, în parteneriat cu alte două entități, va desfășura în această vară Programul de alfabetizare digitală a cadrelor didactice din învățământul general și profesional tehnic.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. În Republica Moldova va fi aplicat în această vară un Program național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice. Dacă vor exista noi solicitări din partea cadrelor didactice, proiectul va fi extins, potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Programul va fi desfășurat de MECC, în colaborare cu Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație și rețeaua „Clasa Viitorului”.

Scopul proiectului „este de a asigura literația digitală a cadrelor didactice din învățământul general și profesional tehnic, pentru a le oferi acestora noi oportunități de dezvoltare profesională”, a precizat ministerul.

Programul va fi implementat gradual. Pentru început, exclusiv în format online, vor fi identificați și instruiți formatori locali. La etapa ulterioară, vor demara activitățile la nivel regional și local cu participarea cadrelor didactice care vor dori să beneficieze de proiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Copiii din Capitală participă online la taberele de odihnă: Detalii
Nou proiect de lege: Cine anume va primi diploma de bacalaureat fără examen
Tagurile:
digitala, Alfabetizare, Program


Știrile Zilei