07:40 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Soluționarea diferendului transistrean se află în continuare pe agenda autorităților de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Circulația oamenilor de pe malul stâng pe cel drept al Nistrului a fost parțial deblocată, anunță președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

„Știți că depunem un efort considerabil în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Acum câteva săptămâni am avut o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia am reușit la prima etapă să deblocăm într-o oarecare măsură circulația oamenilor de pe malul stâng pe cel drept al Nistrului”, a precizat șeful statului.

Președintele accentuează că problema circulației nu a fost soluționată integral, dar că există un dialog bun, constant și constructiv cu Krasnoselski. Problemele privind conflictul transnistrean, în special soluțiile pentru viitorul apropiat, au fost discutate de președinte și cu reprezentanții OSCE.

„Avem trei probleme complexe. Prima este legată de teecomunicații, pe care nu am soluționat-o deși avem o înțelegere de mult timp. A doua problemă ține de sistemul bancar. Mai exact, deschiderea conturilor, prezența post-terminalelor sau bancomatelor pe malul stâng al Nistrului. Și cea de-a treia problemă ține de libera circulație de pe malul stâng pe malul drept al Nistrului”, a declarat Igor Dodon.

Acesta săune că la una din întâlnirile cu Vadim Krasnoselski au avut o înțelegere privind implementarea unui proiect pilor între Varnița și Bender, care prevede circulația unui troleibuz de linie, iar oamenii să se deplaseze într-un regim care nu prevede verificarea pașapoartelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
diferend transnistrean, liderul transnistrean, Bender, Varnița


Știrile Zilei