18:05 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
42 0 0

Din 14 iunie și până astăzi, mai mult de 60 de salvatori și pompieri au donat sânge, pentru suplinirea stocurilor necesare Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.  

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Peste 60 de salvatori și pompieri au donat sânge în perioada 14-19 iunie, pentru a contribui la salvarea de vieți omenești, a anunțat astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Acțiunea a avut loc în contextul marcării pe 14 iunie a Zilei mondiale de donare a sângelui și va continua până pe 26 iunie, perioadă în care se vor mobiliza pompieri și salvatori din mai multe subdiviziuni ale IGSU.

Cei 60 de salvatori și pompieri care au donat sânge până acum sunt din subdiviziunile raioanelor Cahul, Orhei, Rezina, Bălți, Hâncești, Soroca, Edineț, Ungheni, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

„Salvatorii vor continua să participe la donații voluntare, întrucât sunt primii antrenați în lichidarea consecințelor situațiilor de risc și, totodată, sunt cei care văd importanța transfuziei de sânge în salvarea oamenilor aflați în stare critică”, a anunțat IGSU.

Scopul donărilor de sânge este suplinirea stocurilor necesare Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, pentru tratarea pacienților aflați în dificultate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Două incendii parcă trase la indigo: Le-a luat foc mâncarea pe plită
Deprinderea nocivă a moldovenilor ce ne provoacă pagube enorme primăvara - Video
IGSU în acțiune: Ce fac salvatorii și pompierii pe timp de pandemie
Tagurile:
Salvatori, pompieri


Știrile Zilei