17:52 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
28202

Polițiștii de Frontieră anunță că purtarea măștii este obligatorie la trecerea graniție Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Poliția de Frontieră informează că pe perioada stării de urgență în sănătate publică, în punctele de trecere a frontierei de stat, oamenii sunt obligați să poarte măști sau ecrane de protecție, care să le acopere gura și nasul.

Decizia a fost luată în conformitate cu Hotărârea numărul 15 din 12 iunie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pentru a preveni riscul de răspândire a noului tip de Coronavirus, dar și de contaminare a personalului de frontieră cu Covid-19.

Astfel, la intrare cât și pe perioada aflării în punctele de trecere, persoanele vor purta obligatoriu masca de protecție sau ecranul de protecție, în mod corespunzător. Acestea vor fi scoase doar la solicitarea polițistului de frontieră, în timpul efectuării controlului de frontieră.

Nerespectarea cerințelor legale constituie încălcare a regimului punctelor de trecere a frontierei de stat și servește temei de atragere la răspundere contravențională.

Îndemnăm cetățeni la prezentarea unei atitudini responsabile față de măsurile întreprinse în contextul luptei cu Covid-19 și să manifeste prudență față de sănătatea proprie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Un nou record: Alte 450 de cazuri de infecție cu COVID-19
Tagurile:
mască, Poliția de Frontieră


Știrile Zilei