19:43 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
17321

Pentru dedicația muzicală extraordinară a fost aleasă și o denumire sugestivă – ”Îngeri în halate albe”.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik, Irina Leahova. Doisprezece artiști din Moldova au înregistrat videoclipul unei compoziții pe care au interpretat-o împreună – ”Îngeri în halate albe”. În felul acesta, ei au decis să-i felicite pe toți lucrătorii medicali cu ocazia sărbătorii lor profesionale, să le aducă un omagiu și să-și exprime recunoștința pentru cei care în fiecare zi salvează vieți omenești.

De fapt, au mai existat până acum piese dedicate celor care profesează una dintre cele mai grele munci. Mulți artiști, inclusiv moldoveni, au în palmares dedicații muzicale pentru medici. Însă pentru prima dată ei au făcut lucrul acesta împreună și într-un număr atât de mare.

”A fost un imbold sufletesc. Am decis să le adresăm medicilor cuvinte de recunoștință pentru faptul că au grijă de noi, să le mulțumim pentru munca lor dificilă și de o mare responsabilitate, când deseori sunt nevoiți să lupte pentru viața oamenilor în condiții nu dintre cele mai bune. Mai ales acum, când lumea a fost lovită de o asemenea pandemie, ei sunt în linia întâi”, i-a relatat reporterului Sputnik muzicianul Constantin Moscovici.

În afară de Constantin Moscovici, la crearea acestui tulburător mesaj către medici au mai participat Andrei Porubin, Gheorghe Țopa, Aura, Geta Burlacu, Igor Rusu, Aurel Chirtoacă, Tatiana Hegea, Aliona Triboi, Roman Iagupov, Larisa Busuioc și Oleg Baraliuc, care a fost inițiatorul acestei idei și tot el a compus muzica. Textul piesei îi aparține conaționalei noastre care locuiește acum în Canada.
”Marina Morozniuc-Adam a scris un text foarte profund și sentimental, care l-a inspirat pe Oleg Baraliuc, și el a creat practic o odă pentru toți medicii din lume, un imn dedicat muncii celor care au grijă de sănătatea noastră”, a menționat Moscovici.

Videoclipul a fost montat de Tatiana Baraliuc – imaginile conferă un sens aparte piesei interpretate de artiști. Fotografiile alternează cu secvențe video care reflectă munca plină de abnegație a medicilor, începând cu timpurile Primului Război Mondial și încheind cu zilele noastre.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului: Igor Dodon a conferit ordine și medalii
Tagurile:
mulțumire, videoclip, ziua lucratorului medical si farmacistului, medici


Știrile Zilei