17:41 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
6510

Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Germania nazistă a atacat fosta Uniune Sovietică în cel de-Al Doilea Război Mondial. Premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj în acest sens.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. După ședința de astăzi cu șeful statului și președintele Parlamentului, premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj de Ziua Comemorării Cictimelor Fascismului, marcată pe 22 iunie, în Republica Moldova.

El a remarcat că în confruntările militare dintre Germania nazistă Uniunea Sovietică au murit foarte mulți soldați moldoveni.

„În 1941, pe 22 iunie a început următoarea fază a celui de-Al Doilea Război Mondial, când naziștii au atacat fosta Uniune Sovietică. A fost cel mai sângeros conflict și foarte mulți oameni au decedat, inclusiv fii ai neamului nostru. Veșnică amintire prentru cei care au decedat în acest război - cel mai mare din istoria omenirii”, a declarat Ion Chicu. 

Pe 22 iunie 1941, Adolf Hitler a început punerea în aplicare a planului Barbarossa - așa a fost numită de către conducerea Germaniei operațiunea de invadare a Uniunii Sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Se planifica cucerirea URSS într-un timp record prin tactica Blitzkrieg, dar operațiunea a durat timp îndelungat și, în cele din urmă, a suferit eșec. Aceast înfrângere a fost un punct de cotitură pentru soarta celui de Al Treilea Reich condus de Adolf Hitler.

În cel de-Al Doilea Război Mondial au murit aproximativ 27 de milioane de sovietici. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

"Imagini de război": Proiectul care nu va permite rescrierea istoriei
Sputnik.Opinii: Ce știu americanii despre cel de-Al Doilea Război Mondial
Tagurile:
ședință, declarații, Ion Chicu


Știrile Zilei