20:28 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
11001

Pe parcursul ultimelor trei zile, angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 134 de instituții la capitolul respectării măsurilor de protecție împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 22 iun. - Sputnik. Angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 90 de frizerii, 19 farmacii, 7 instituții medicale și 9 instituții de comerț. 

”În urma controalelor efectuate au fost atestate abateri la 21 de obiective care își desfășoară activitatea - 17 frizerii, două unități de comerț și câte o instituție medicală și farmaceutică. Drept urmare, specialiștii ANSP au dispus sistarea activității la 12 dintre acestea - 11 farmacii și o instituție medicală - și au fost aplicate amenzi în sumă de 96 500 de lei”, a declarat medicul Vasile Guștiuc. 

Potrivit ANSP, cele mai frecvente încălcări sunt cazurile de aglomerare a persoanelor în spațiile închise, lipsa măștilor și mănușilor la angajați, lipsa triajului medical al angajaților la începutul zilei de muncă și deservirea persoanelor fără măști de protecție.

”Foarte multe persoane, atât angajații acestor instituții, cât și populația, nu utilizează corect masca de protecție. Având în vedere evoluția coronavirusului, solicităm agenților economici să respecte măsurile dispuse”, a mai spus Vasile Guștiuc. 

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14 363 de cazuri, dintre care 5 864 sunt active. Până în prezent, 8 918 pacienți s-au tratat de coronavirus, iar 480 au murit în urma complicațiilor provocate de acesta. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

CNC Gamalei: Vaccinul rusesc va asigura o protecție contra COVID-19 timp de 2 ani
Suport pentru combaterea pandemiei COVID-19: De unde va primi ajutor Republica Moldova
Tagurile:
măsuri, COVID-19


Știrile Zilei