17:47 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Autoritățile municipale vor să dea un nou aspect scuarului Teatrului Național ”Mihai Eminescu” pentru ca acesta să devină un loc de recreere pentru locuitorii Capitalei.

CHIȘINĂU. 23 iun – Sputnik. Oamenii care și-au desfășurat activitatea comercială în scuarul din preajma Teatrului Național ”Mihai Eminescu” vor fi reamplasați temporar pe strada pietonală, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Autoritățile Capitalei vor oferi scheme de amplasare pentru o expoziție de arte pe aleea pietonală din strada Columna, pentru reamplasarea temporară a comercianților de tablouri, obiecte meșteșugărești și suveniruri, care au activat în scuarul din centrul orașului.

Săptămâna trecută, viceprimarul Inga Ionesii a avut o discuție cu vânzătorii respectivi, astfel că inițiativa a fost convenită de ambele părți.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, viceprimarul a precizat că locurile de comerț vor fi oferite pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care va fi clar cât de reușită este noua amplasare a vânzătorilor de tablouri și obiecte artizanale.

„Ne dorim să avem în Chișinău o alee de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști. De asemenea, în perspectivă, intenționăm să includem în acest proiect și strada pietonală Eugen Doga", a declarat Inga Ionesii.

Inițiativa privind reabilitarea scuarului Teatrului Național „Mihai Eminescu" aparține primarului general, Ion Ceban, pentru a aduce un omagiu marelui poet, dar și pentru a oferi spațiul respectiv locuitorilor capitalei în scop de recreere. Totodată, un grup de lucru din cadrul municipalității lucrează asupra conceptului de modernizare a scuarului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Gata cu comerțul în scuarul Teatrului „Mihai Eminescu”: Decizia autorităților
Tagurile:
comercianți, Mihai Eminescu, Teatrul Național, scuar


Știrile Zilei