16:25 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
302 0 0

Curtea Constituțională urmează să se pronunța în data de 30 iunie în privința legalității deciziilor luate de Comisia pentru Situații Excepționale în perioada stării de urgență.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Curtea Constituțională va decide în data de 30 iunie dacă sunt sau nu legale deciziile luate de Comisia pentru Situații Excepționale în perioada stării de urgență.

Sesizările au fost depuse de un grup de deputați de la grupul PRO Moldova și de deputatul din partea Platformei DA, Chiril Moțpan.

Deputații au solicitat verificarea constituționalității unor prevederi din Legea privind regimul stării de urgență, de asediu și de război și a unor prevederi din Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență.

Aleșii poporului fac trimitere la expresia "Comisia exercită și alte atribuții" din această Lege, iar potrivit autorilor sesizărilor, Comisia pentru Situații Excepționale și-a lărgit abuziv competențele. Ei se referă și la amenzile usturătoare aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse pe timp de pandemie. Starea de urgență a fost instituită în data de 17 martie pe un termen de 60 de zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Curtea Constituțională a respins cererea lui Țurcan privind demisia sa din funcție
Tagurile:
stare de urgență, amenzi, ilegale, CC


Știrile Zilei