21:07 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
7210

Exportul de măști medicinale este interzis până în data de 15 iulie. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern.

CHIȘINĂU, 24 iun. - Sputnik.  Interdicția de a exporta măști a fost prelungită până în data de 15 iulie. Această decizia a fost luată în contextul în care în Republica Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică.

Proiectul a fost elaborat și aprobat ca urmare a continuării răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării și a creșterii numărului de cazuri de infectare.

”Guvernul este în drept să stabilească interdicție la export a unor mărfuri în vederea ocrotirii vieții și sănătății oamenilor”, a  declarat ministrul Finațelor, Sergiu Pușcuța. 

Totuși, este permis exporturile de mănuși și dezinfectant. Ministrul Finanțelor a mai anunțat că săptămâna trecută, angajații FISC au efectuat 61 de verificări privind corectidudinea formării prețului și respectarea adaosului comercial limitat pentru măștile medicianale.  

”Doar într-un singur caz a fost stabilită depășirea acelui adaos și au fost aplicate sancțiunile prevăzute de lege. Pentru săptămâna viitoare, FISC-ul va verifica importatorii și întreprinderile locale producătoare”, a declarat ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța. 

În prezent, sunt 14 714 cazuri de COVID-19. Până acum, 8400 de persoane s-au vindecat, iar 492 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Prețul la măști, mănuși și dezinfectanți va fi monitorizat de FISC
Exportul de măști, mănuși și dezinfectant, interzis în continuare
Tagurile:
măști medicinale, măști


Știrile Zilei