18:06 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
292 0 0

Restanţierii din anii precedenți vor fi promovaţi în universități fără a mai susține examenele de Bacalaureat. Un proiectul de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern.

CHIȘINĂU, 24 iun. - Sputnik. Ministrul Educației Igor Șarov a anunțat că 2 054 de tineri care sunt restanțieri la BAC vor puta fi înscriși în universități în acest an, fără să mai susțină examenul.

Vor primi diplome de bacalaureat fără susținerea probelor cei care au fost înscrişi în actuala sesiune de BAC până în data de 1 martie 2020.

”Se eliberează diploma de bacalaureat care conferă dreptul de a admite în învățământul superior, cu calcularea notelor pentru examenul de bacalaureat pentru restanțierii din anii precedenți, cei care au finalizat programa de liceu cu note mai mari de 5. Ei primesc aceeași diplomă ca și absolvenții acestui an de studii. Vor putea participa la concursul de înscriere în universități”, a precizat ministrul Educației, Igor Șarov. 

Măsura este luată din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID-19. În acest an, pentru a susține examenul de BAC s-au înscris 2 054 de candidaţi cu restanţe, dintre care 1 600 cu o singură restanță din anul trecut. Anterior, din cauza pandemiei COVID-19, Parlamentul a anulat examenele de bacalaureat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ministrul Educației a discutat cu liceenii: Cum va fi susținut BAC-ul în acest an
Părinții, revoltați că elevii care au picat BAC-ul în 2018-2019 trebuie să mai aștepte
Tagurile:
studenți, BAC, COVID-19


Știrile Zilei