18:45 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
4510

Primarul Capitalei, Ion Ceban, intenționează să înlăture toate încălcările depistate de audit în cadrul Direcției generalae locativ-comunală şi amenajare.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a participat la ședința Curții de Conturi. În cadrul acesteia a fost prezentat raportul de audit realizat în perioada 2018 - 2019 de Direcția generală locativ-comunală şi amenajare.

În cadrul auditului, au fost depistate mai multe nereguli în activitatea Direcției generală locativ-comunală şi amenajare.

”Încă în luna februarie, anul curent, am solicitat printr-o dispoziție ca toate recomandările a tuturor misiunilor de audit să fie luate în calcul, iar neregulile depistate să fie înlăturate”, a scris Ion Ceban pe Facebook. 

Primarul Capitalei urmează să ceară rapoarte de la unitățile structurale ale autorităților publice municipale cu privire la remedierea deficientelor constate de către misiunile de audit.

Rapoartele urmează să fie prezentate periodic în cadrul ședințelor operative, iar dacă nu vor fi înlăturate încălcările, persoanele responsabile vor fi trase la răspundere disciplinară.

Potrivit Curții de Conturi, pe parcursul anilor recomandările făcute în urma misiunilor de audit nu au fost luate în calcul de către primăria Chișinău, deși erau depistate mai multe încălcări în activitatea subdiviziunilor municipale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Igor Dodon a fost astăzi la Primărie: Atenționarea șefului statului – Video
Tagurile:
Audit, Capitală


Știrile Zilei