16:47 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
13620

Primarul Ion Ceban a anunțat că în Sectorul Buiucani, într-o lună, va fi inaugurat un nou scuar. De asemenea, în același sector sunt reparate scările de la intersecția străzilor Columna cu Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și vor fi instalate două rampe de acces.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. În Sectorul Buiuicani al Chișinăului va apărea un nou scuar, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Scuarul va fi amenajat pe o suprafață de vreo 24 de ari, pe fosta stație terminus a liniilor de microbuz 103 și 121, care anterior au fost prelungite până în satul Dumbrava. Lucrările vor fi executate de Pretura Buicani și ar trebui finalizate într-o lună, potrivit primarului.  

„Un nou loc abandonat va prinde viață. În zona verde va fi instalat iluminatul public decorativ, precum și mobilierul urban - bănci și coșuri pentru gunoi”, a precizat primarul.

În prezent, în Sectorul Buiucani sunt reparate scările de la intersecția străzilor Columna cu Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, „care erau distruse și impracticabile”, după cum a menționat Ion Ceban.

„Acolo vor fi amenajate și douaă rampe de acces, destinate persoanelor cu dizabilități. Lucrările sunt efectuate de pretura sectorului Buiucani”, a scris primarul.

Ion Ceban a comentat că „trotuarele și scările din Chișinău trebuie să fie amenajate și accesibile pentru toți cetățenii.

„Mulți ani nu s-a intervenit la acest capitol. Știm, costurile sunt mari pentru reparația acestor obiective, iată de ce ne-am propus treptat să ajungem în fiecare sector. Ne va lua timp, dar sper să ne reușească să reabilităm cât mai multe obiective în tot orașul”, a adăugat edilul capitalei.

De asemenea, în parcul Catedralei, paralel cu strada Columna, va fi amenajată ,,Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare”. Conducerea Primăriei și-a propus ca acest loc „să devină o atracție turistică pentru vizitatorii capitalei”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce riști să pățești dacă te plimbi prin parcul Râșcani-Ciocana
Tagurile:
scuar, Ion Ceban, Buiucani


Știrile Zilei