18:42 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
6810

Companiile de taxi sunt în vizorul polițiștilor. Oamenii legii au verificat mai multe taximetre pentru a vedea dacă se efectuează la timp controlul stării tehnice și dacă se respectă măsurile împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 25 iun. - Sputnik. Potrivit Poliției Capitalei, timp de 15 zile oamenii legii au verificat 180 de automobile ale companiilor de taxi din Chișinău. Forțele de ordine au controlat mașinile înainte ca acestea să iasă pe străzile Capitalei, dar au organizat și razii în trafic. 

În urma acestor verificări, oamenii legii au întocmit 54 de procese contravenționale pentru mai multe încălcări. 

Au fost descoperite nereguli precum deficiențe tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea unității de transport cu numărul de înmatriculare nedescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcări.

Astfel, 39 de taximetriști care au admis abateri s-au ales cu amenzi, iar în privința administratrilor au fost întocmite 9 procese verbale pentru că au admis punerea în circulație a unităților de transport cu încălcări.

Totodată, în cadrul raziilor desfășurate de către polițiști în traficul rutier, au fost surprinși doi conducători auto, care în timpul transportării călătorilor nu aveau masca de protecție. Șoferii s-au ales cu amenzi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Chișinăuienii sunt încântați să circule cu acest taxi: Iată cine se află la volan - Video
Operațiune de amploare în Chișinău: Zeci de mașini de taxi, trase pe dreapta - video
Tagurile:
controale, taxi, Poliție


Știrile Zilei