13:32 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
13811

Ministrul Alexandru Pînzari le-a spus celor peste 700 de noi recruți că „un militar profesionist trebuie să fie caracterizat prin disciplină, curaj, dar și dorința de a învață sau progresa”, iar „armata este o alegere pentru întreaga viață”.

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Peste 700 de tineri au fost încorporaţi în zilele de 23 și 24 iunie în Armata Naţională, a anunțat astăzi Ministerul Apărării.

După înrolare, cei peste 700 de tineri au început un curs de instruire iniţială cu durata de trei săptămâni – ei sunt familiarizați cu activitatea și regimul unui militar în termen, pregătirea tactică, instrucţia de front, regulamentele militare şi pregătirea fizică.

La finalizarea cursului de pregătire inițială, tinerii vor depune jurământul militar, iar ulterior vor pleca în unitățile Armatei Naționale, pentru a-și continua serviciul.

Tineri înrolați în armată
Tineri înrolați în armată

Pregătirea se desfăşoară la Centrul de Instruire al Armatei Naţionale de la Bulboaca, potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și al efectivului Armatei Naționale, colonelului Leonid Danilov.

Efectivul nou încorporat este asigurat cu dezinfectante și mijloace de protecție individuală, cum ar fi măștile și mănușile, în scopul prevenirii virusului COVID-19. Zilnic, tinerii sunt supravegheaţi şi monitorizaţi de medicii militari din unitate, a subliniat colonelul Leonid Danilov.

Tineri înrolați în armată
Tineri înrolați în armată

Ministrul Alexandru Pînzari a anunțat pe Facebook venirea în Armată a noilor recruți.  

„Le urez bun venit în Armata Națională celor peste 700 de tineri care au fost înrolați în serviciul militar la 23 și 24 iunie curent! Militarii sunt antrenați în cursul de pregătire inițială. Toate măsurile de protecție împotriva virusului de tip nou sunt respectate. Dragi tineri! Un militar profesionist trebuie să fie caracterizat prin disciplină, curaj, dar și dorința de a învață sau progresa. Vă urez mult succes, armata este o alegere pentru întreaga viață!”, a scris ministrul Apărării.

Tineri înrolați în armată
Tineri înrolați în armată

Precizăm că, printr-o hotărâre de Guvern, a fost dispusă încorporarea a peste 1.200 de recruți în aprilie - iulie 2020. 

Stagiul militar în termen durează 12 luni, iar durata serviciului militar cu termen redus este de 3 luni, pentru acesta fiind înrolați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior. Cel mult 10 tineri vor fi acceptați pentru serviciul militar cu termen redus în aprilie-iulie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Militarii moldoveni au participat la Parada Victoriei: Cele mai importante declarații
Militarii din țările fostei URSS, la Parada Victoriei de la Moscova
Tagurile:
Armată, ministrul Apărării, Apărare


Știrile Zilei