20:33 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
55 0 0

Polonia a oferit un nou ajutor Republicii Moldova în lupta cu COVID-19. Ceremonia de acordare a asistenței umanitare a avut loc la Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”. Produsele vor fi distribuite în toate instituțiile medicale din țară.

CHIȘINĂU, 26 iun. - Sputnik. Ajutorul umanitar oferit de Guvernul Poloniei conține peste 22 de mii de litri de dezinfectant, 30 000 de măști și 4 800 ecrane de protecție.

Moldova a primit un lot de ajutoare umanitare din partea Poloniei, în lupta cu COVID-19
Moldova a primit un lot de ajutoare umanitare din partea Poloniei, în lupta cu COVID-19

Ajutorul are drept scop de a sprijini sistemul medical din Moldova în lupta cu infecția COVID-19. Ceremonia de acordare a asistenței umanitare a avut loc în fața Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”. Ulterior, produsele vor ajunge în spitalele din țară.

 Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, le-a mulțumit autorităților poloneze pentru acest suport important pentru țara noastră în aceste momente dificile.  

”Pandemia COVID-19 ne-a demonstrat că nu există hotare între țări, ci, din contra, există unitate, solidaritate și responsabilitate. Gratitudine și sincere mulțumiri Guvernului Poloniei și Uniunii Europene. Ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat, atât în perioada pandemiei, cât și în multe proiecte din domeniul social și al sănătății”, a declarat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu. 

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, a menționat că acțiunile frumoase pentru bunăstarea cetățenilor moldoveni vor continua. 

”Acest eveniment este o dovadă a faptului că cooperarea noastră este una adevărată. Împreună putem face lucruri frumoase și ajuta Republica Moldova în lupta cu COVID-19. Guvernul Poloniei a oferit ajutor umanitar celor 6 țări ale Parteneriatului Estic, fiind o componentă a Politicii Europene de Vecinătate”, a subliniat Ambasadorul Bartłomiej Zdaniuk.

La eveniment a participat și șeful Delegației UE în Moldova, Peter Michalko.

”Pandemia COVID-19 ne-a surprins pe toți nepregătiți. Suntem aici pentru a oferi suport ca să ieșim din această criză. Mulțumesc medicilor din prima linie pentru dedicație, profesionalism și pentru grija față de sănătatea oamenilor”, menționat șeful delegației UE, Peter Michalko.

Republica Moldova a mai beneficiat de donații din partea Republicii Polone. Anterior, țara noastră a primit concetratoare de oxigen portabile, echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, toate au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Suport pentru combaterea pandemiei COVID-19: De unde va primi ajutor Republica Moldova
Salvatorii au intervenit în centrul Moldovei: Două persoane au avut nevoie de ajutor
Tagurile:
Polonia, ajutor, COVID-19


Știrile Zilei