12:58 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
83711

Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să ajungă la un acord cu privire la 15 ţări ai căror cetățeni vor putea intra pe teritoriul UE de la 1 iulie. Republica Moldova însă nu se regăsește în listă din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 iun. - Sputnik. În cadrul unei reuniuni a ambasadorilor statelor membre ale UE şi care fac parte din spaţiul Schengen a fost întocmită lista celor 15 țări ai căror cetățeni vor putea intra pe teritoriul Uniunii Europene de la 1 iulie.

Este vorba despre Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, la care se adaugă China, sub rezerva reciprocităţii. Călătorii din Andorra, Monaco, Vatican şi San Marino ar urma să fie de asemenea admişi.

În această listă însă nu regăsește Moldova, din cauza faptului că la noi se înregistrează zilnic un număr mare de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Pe lângă Republica Moldova, lider la capitolul infectări în ultimele săptămâni este SUA, cea mai afectată de pandemie țară. Potrivit informațiilor, lista ar urma să fie revizuită la fiecare două săptămâni.

Propunerea europeană stabileşte mai multe criterii epidemiologice pentru ca o ţară să fie inclusă pe listă, printre care o rată de noi cazuri de COVID-19 care să nu depăşească 16 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, dar şi o tendinţă de stabilizare sau scădere a cazurilor de infectare, precum şi aplicarea de măsuri de combatere a pandemiei, efectuarea de teste.

Călătoriile fără necesitate stringentă în UE au fost interzise de la jumătatea lunii martie, iar măsurile restrictive vor fi ridicate treptat începând cu 1 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Un nou lot umanitar oferit de Polonia Republicii Moldova în lupta cu COVID-19
Rusia a decis dacă renegociază sau nu acordul de împrumut cu Moldova
Tagurile:
țări, europa, COVID-19


Știrile Zilei