13:05 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
6310

Salvatorii continuă să monitorizeze situația privind nivelul apei în râurile Prut și Nistru, pentru a preveni riscul de inundații în localitățile amplasate în preajma acestora.

CHIȘINĂU, 27 iun. - Sputnik. Pe parcursul ultimelor 48 de ore, salvatorii au intervenit pentru a preveni inundațiile în raioanele Ocnița, Soroca, dar și orașul Vadul lui Vodă.

Împreună cu localnicii ei au ridicat un dig de protecție în localitatea Vălcineț din raionul Ocnița și au întreprins lucrări de consolidare a unui canal de scurgere a apei în apropierea râului Nistru.

Lucrări complexe au fost efectuate și în orașul Soroca. Acolo au fost fortificate două baraje cu o lungime totală de peste 70 m, pentru protecția locurilor ce pot fi vulnerabile în cazul viiturilor. 

La Vadul lui Vodă salvatorii au continuat instalarea digului metalic pe distanța de 1000 m. Și pe parcursul acestei zile angajații IGSU vor fi permanent în zona de risc pentru a înlătura pericolul inundațiilor.

Salvatorii continuă să monitorizeze situația privind nivelul apei în râurile Prut și Nistru
Salvatorii continuă să monitorizeze situația privind nivelul apei în râurile Prut și Nistru

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de creștere a nivelului apei în râurile Prut și Nistru.

Este posibilă ieșirea apei în lunca râului Prut în raionale Briceni și Edineţ, iar în lunca râului Nistru - în raioanele Camenca, Rezina, Criuleni, Grigoriopol, Anenii Noi, Slobozia și Ștefan Vodă. Avertizarea a intrat în vigoare în data de 23 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Debarcaderul purtat de apele Nistrului a fost recuperat și consolidat de salvatori - Video
Polițiști, carabinieri și salvatori pe străzi și în parcuri: Vezi motivul
Tagurile:
Salvatori, inundații


Știrile Zilei