16:54 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
8710

Guvernul Republicii Moldova a expediat astăzi în Ucraina un lot de produse și echipamente necesare pentru lichidarea consecințelor inundațiilor din ultimele zile în țara vecină.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. O coloană de autospeciale condusă de șeful Inspectoraului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a pornit în această dimineață în Ucraina. Aceasta urmează să transporte ajutorul umanitar la Cernăuți, una dintre cele mai afectate de inundații regiuni.

Guvernul Republicii Moldova a expediat echipamente pentru a ajuta Ucraina în lichidarea inundațiilor
Guvernul Republicii Moldova a expediat echipamente pentru a ajuta Ucraina în lichidarea inundațiilor

Lotul cuprinde generatoare, motoferăstraie, motopompe, furtunuri de intervenție, dar și saci de polipropilen. Acestea urmează să fie utilizate de echipele de intervenție ucrainene în lichidarea consecințelor inundațiilor. 

Din cauza inundațiilor, au avut de suferit cinci dintre cele 24 de regiuni ale Ucrainei. Potrivit autorităților, situația este critică. 

Luni, Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a demarat măsuri sporite de securitate din cauza vremii nefavorabile în regiunile Ivano-Frankivsk și Cernăuți. De asemenea, precipitațiile puternice au afectat regiunile Lviv și Transcarpatia. Miercuri, Serviciul de Urgență ucrainean a declarat că trei persoane au murit deja în urma intemperiilor, iar una a fost dată dispărută. Pentru a lupta cu urmările inundațiilor, autoritățile ucrainene au trimis aviația și militarii în regiunile afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Inundații de amploare în vestul Ucrainei - Foto
Inundații după ploi: Militarii îi ajută pe oameni - Foto
Tagurile:
ajutor, inundații, Ucraina


Știrile Zilei