05:53 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
6410

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” a sistat temporar circulația trenurilor în nordul țării, pe segmentul Lipcani – Mămăliga. Decizia a fost luată în condițiile în care regiunea respectivă este afectată de inundații.

CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. Inundațiile din ultimele zile afectează și transportului feroviar. Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” anunță că a întreprins mai multe măsuri pentru a monitoriza situația generată de ridicarea bruscă a nivelului apei în râurile Prut și Nistru.

Instituția a decis să sisteze temporar circulația trenurilor în nordul țării, pe segmentul Lipcani – Mămăliga. Traficul feroviar în zonă va fi reluat după ce vor fi înlăturate consecințele ridicării apei în râuri. 

În sudul țării, pe segmentele Prut – Cahul, Cahul – Giurgiulești situația este stabilă, potrivit CFM. Acolo trenurile circulă conform graficului stabilit.

„Echipele de locomotive au primit indicații să fie prudente în timp ce conduc garniturile de tren pe aceste segmente. Serviciile competente ale CFM monitorizează situația creată pentru a interveni în caz de necesitate”, se menționează în comunicatul CFM. 

În același timp, salvatorii sunt antrenați în prevenirea inundațiilor. Pe parcursul zilei de ieri au fost fortificate digurile de protecție în raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina și pe plaja din orașul Vadu lui Vodă.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a început să scadă nivelul apei în râurile Nistru și Prut, inclusiv cantitatea apei deversate din lacul de acumulare Dnestrovsc. Nu se așteaptă mărirea devărsărilor nici în lacul de acumulare de la Costești-Stânca și nici în cel de la Dubăsari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Un bărbat a fost lovit de tren în timp ce vorbea la telefon, dar a scăpat cu viață
Tragedie cumplită: Un bărbat a fost lovit de tren noaptea trecută
Tagurile:
circulație sistată, tren


Știrile Zilei