17:49 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
8310

Unele spălătorii auto din orașul Chișinău au ajuns subiect de discuție al urbaniștilor. Care este motivul.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Amplasarea obiectivelor de reclamă pe podurile din Chișinău, dar și a spălătoriilor auto construite sub poduri, prezintă un pericol eminent. La această concluzie au ajuns specialiștii.

Subiectul în cauză a fost discutat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale de astăzi, după ce autoritățile au fost atenționate de experți în domeniu asupra acestei probleme.

Astfel, o comisie municipală va evalua starea podurilor din Chișinău, pentru a stabili ce măsuri urmează a fi luate în vederea îmbunătățirii situației la acest capitol.

Viceprimarul Ilie Ceban le-a solicitat preturilor de sector și Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare să examineze temeiul amplasării spălătoriilor sub poduri și să întreprindă măsuri pentru evacuarea acestora.

Potrivit lui, aceste construcții „creează condiții pentru deteriorarea stării podurilor, prin umezeala care persistă ca rezultat a activității respectivilor agenți economici”.

Ceban a precizat că vor fi întreprinse măsuri urgente în acest sens. În municipiul Chișinău sunt aproximativ 20 de poduri rutiere. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Podul peste râul Bâc va fi renovat până la sfârșitul anului 2020
Tagurile:
Poduri, Podul de la Gura Bâcului, spălătorie, spălătorie auto


Știrile Zilei