03:57 09 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.27
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
4110

Pentru a reduce riscul răspândirii COVID-19, în această vară, candidații care vor participa la concursul de admitere în învățământul profesional tehnic își vor depune dosarele în regim online, dar și pe viu, cu înregistrare prealabilă prin telefon.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Igor Șarov, a discutat astăzi cu managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic o serie de aspecte ce țin de acest domeniu, inclusiv desfășurarea concursului de admitere în învățământul profesional tehnic.

„Candidații care vor participa la concursul de admitere în învățământul profesional tehnic vor putea depune dosarele atât în regim online, cât și fizic, cu înregistrare telefonică prealabilă pentru a evita aglomerările”, a spus ministrul.

Igor Șarov a subliniat că această modalitate de depunere a dosarelor ar preveni riscul de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 în instituțiile de învățământ profesional tehnic, în contextul organizării și desfășurării concursului de admitere.

MECC precizează când va începe depunerea dosarelor în învățământul profesional tehnic.

Astfel, pentru programele de formare profesională tehnică secundară, postsecundară și postsecundară nonterțiară depunerea dosarelor în turul I va începe în ziua de luni din a treia săptămână a lunii iulie.

Afișarea rezultatelor admiterii după turul I se va realiza după maximum trei zile de la finalizarea perioadei de depunere a dosarelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Nou proiect de lege: Cine anume va primi diploma de bacalaureat fără examen
Tagurile:
învățământ, școli profesionale, admitere


Știrile Zilei