13:06 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
22920

Mai mult de 10 elicoptere produse clandestin în raionul Criuleni urmau să ajungă în spațiul Comunității Statelor Independente (CSI). Procurorii și polițiștii au efectuat astăzi percheziții la baza de producere.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Timp de mai multe luni, procurorii au documentat activitatea ilegală a unui grup de persoane bine organizat, specializat în producerea elicopterelor.

Aparatele de zbor, la aspectul exterior fiind identice modelului de elicoptere „Ka 26”, erau produse în condiții clandestine, urmând să fie exportate ilegal în statele din spațiul CSI, informează Procuratura Generală.

Вертолеты подпольно собирали в Криулянах
© Photo : Procuratura Generală
Вертолеты подпольно собирали в Криулянах

Procurorii și polițiștii au descins cu percheziții la baza de producere, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru, și la domiciliile persoanelor implicate pentru acumularea probatoriului necesar.

Вертолеты подпольно собирали в Криулянах
© Photo : Procuratura Generală
Вертолеты подпольно собирали в Криулянах

Perchezițiile au arătat că pe liniile de producere se află mai mult de 10 elicoptere, aflate la diverse etape de asamblare. 

Procuratura Generală precizează că majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii „afacerii ilegale”, sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane (art. 248 alin.(5) Cod penal).

Pentru asemenea fapte, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 3 pînă la 10 ani de închisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Demonstrație pe viu: Putin i-a arătat lui Modi cele mai noi elicoptere rusești – video
Tagurile:
percheziții, Elicoptere, Criuleni


Știrile Zilei