16:43 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
5310

Condițiile de organizare a concursului Premiul Național au fost discutate în cadrul unei ședințe prezidată de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Concursul Premiul Național se va desfășura și în acest an. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței online a Comisiei pentru decernarea Premiului Național.

În cadrul ședinței de lucru au fost discutate condițiile de organizare a concursului, procesul de selectare a candidaților și modul de desfășurare a Galei Laureaților.

„Chiar dacă anul acesta este marcat de pandemia Covid-19, nu vom renunța la tradiția frumoasă de a ne premia cei mai valoroși oameni ai neamului, care s-au remarcat în domeniile în care activează și reușesc să ducă faima Republicii Moldova în lume”, a declarat Ion Chicu.

Astfel, dosarele pot depuse în perioada 1-24 iulie în format electronic. Din 27 iulie până pe 7 august, comisia va examina candidaturile și va trimite decizia, spre aprobare, Cabinetului de Miniștri.

Pentru că anul 2020 este marcat de pandemie, comisia a discutat și posibilitatea de a acorda o atenție sporită domeniului medical.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, se va decide și formula de organizare a Galei Laureaților. Premiul Național al Republicii Moldova se acordă pentru a stimula activitățile de creație și a promova valorile autentice în domeniul științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
gala, Premiul Naţional, marele premiu


Știrile Zilei