18:54 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
9210

În timp ce granițele mai sunt închise, poți să redescoperi atracțiile turistice din regiunile de sud ale Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Aproximativ 20 de jurnaliști, reprezentanți ai comunităților care promovează turismul și alți formatori de opinie vor redescoperi atracțiile turistice din regiunile de sud ale Republicii Moldova. Scopul acestei expediții este de a cunoaște regiunile mai puțin cunoscute din Republica Moldova, cu un potențial sporit pentru atragerea turiștilor locali și celor de peste hotare. Prima expediție Redescoperă Moldova, din acest an, se va desfășura în perioada 5–8 iulie. 

”Traseul primei expediții include raioanele Căușeni și Ștefan Vodă. În special satul Răscăieți. Acesta este considerat drept unul dintre cele mai pitorești datorită malurilor abrupte ale Nistrului (170 metri înălțime). Excursia va continua în localitatea „Poșta” din preajma Valului lui Trăian. Acolo opreau negustorii când mergeau la târgul de la Cetatea Albă, este precizat într-un comunicat de presă. 

Următoarea destinație este localitatea Cioburciu, unde existau două centre de putere domnească (Cetatea Palanca și Pârcălabia Cioburciu), satul Talmaza cu o porțiune din vechea “Grădină Turcească” una dintre primele zone naturale protejate din Europa, unde cu câteva secole în urmă administrația turcă a interzis exploatarea pădurii de către băştinaşi, pentru a o ocroti şi a-i spori bogăția.

Participanții la expediție vor vizita atracțiile turistice din satele Palanca, Tudora, Crocmaz, Olănești, Ermoclia și altele. Membrii expediției vor ajunge și la parcurile naturale nistrene, vechi albii ale râurilor, mlaștina naturală Togai, cu o suprafață de 800 de ha, pomi de soforă de circa 300 de ani, locul fostei fortărețe medievale din 1447 - Cetatea lui Iurghici, lacul poetului roman Ovidiu, cel mai jos loc din Moldova (minus 1,75 m mai jos de nivelul mării și altele.

Campania „Redescoperă Moldova” este lansată în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și în parteneriat general cu companii private - lideri în domeniile de activitate și reprezentanți ai sectorului neguvernamental. Promovarea destinațiilor de călătorie în proiectul „Redescoperă Moldova” este susținută de Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UKaid și Asociația Națională de Turism Receptor din Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Descoperă Moldova: Destinația turistică care îi uimește pe turiști - Video


Știrile Zilei