10:07 23 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.60
  • USD16.66
  • RUB0.22
  • RON4.03
  • UAH0.59
Societate
Sa primesc un link scurt
Pericol de inundații în Moldova – autoritățile se mobilizează (23)
73 0 0

Salvatorii și localnicii au ridicat în ultimele 24 de ore baraje de protecție noi sau le-au consolidat pe cele vechi în mai multe localități situate pe malurile râurilor Prut și Nistru.

CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Mai multe diguri de protecție au fost construite sau consolidate de salvatori și localnici pe parcursul zilei de ieri de-a lungul râurilor Nistru și Prut. S-a lucrat la baraje de protecție în localități din raioanele Cantemir, Ștefan Vodă, Ungheni, Nisporeni și Hâncești.

De-a lungul râului Prut au fost consolidate baraje de protecție între satele Țiganca și Ghioltosu, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În raionul Ungheni, lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitatea Măcărești și în municipiul Ungheni. În ambele localități au fost înălțate baraje cu o lungime totală de peste 550 de metri și o înălțime de 50 de centimetri, fiind utilizate 10 unități de tehnică.

Au fost consolidate diguri și în raioanele Hâncești și Nisporeni, în localitățile Nemțeni și Grozești.

În lunca fluviului Nistru, lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitățile Cioburciu și Crocmaz, din raionul Ștefan Vodă.

Reamintim, un Cod Portocaliu de ieșire a apei râurilor Nistru și Prutului în luncă a fost instituit în Republica Moldova pentru intervalul 23 iunie – 7 iulie.

Unele localități au înregistrat prejudicii după revărsarea apelor de săptămâna trecută, fiind inundate terenuri agricole și gospodării, deteriorate porțiuni de drum.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Pericol de inundații în Moldova – autoritățile se mobilizează (23)

Tematic

Inundații în Moldova: De-a lungul Nistrului și Prutului sunt construite diguri și baraje
Salvatorii au ridicat mai multe diguri de protecție: Iată în ce localități - Video
Tagurile:
Prut, Nistru, dig, Inundatii

Știrile Zilei