19:12 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
298910

Gheretele din strada Armenească de lângă Piața Centrală din Chișinău sunt evacuate de către angajații Preturii Centru a Capitalei. Primarul general, Ion Ceban, a postat pe rețelele de socializare fotografii de la fața locului.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. “Astăzi a început procesul de demolare şi evacuare a 30 de gherete de pe trotuarul din str. Armenească, în perimetrul de la poarta Pieței Centrale până la str. Mitropolit Varlaam”, a anunțat primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

El a informat publicul că agentul economic care deține aceste gherete are contractul de arendă funciară expirat și a fost somat în repetate rânduri să își evacueze gheretele, dar nu s-a conformat.

Lucrările de evacuare a gheretelor sunt efectuate de către Pretura Centru, care îşi rezervă dreptul de a-l ataca în judecată pe agentul economic, ce va fi impus să restituie cheltuielile folosite pentru lucrările de astăzi.

Ion Ceban spune că o parte din trotuarul de lângă Piața Centrală a fost privatizat.

“Amintesc că jumătate din trotuar din acest perimetru a fost privatizat la Piața Centrală și este delimitat, culmea – prin „chiroane” bătute în asfalt de-a lungul trotuarului”, a scris Ceban pe Facebook.

În final el a precizat că în locul gheretelor evacuate vor fi amenajate locuri de parcare odată cu modernizarea pieței.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
gherete, Chisinau, piața centrală, piața


Știrile Zilei