17:18 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
70 0 0

Șoferii care conduc mașini de mare tonaj trebuie să știe că sunt impuse restricții pe timp de caniculă. În cazul în care temperaturile depășesc 30 de grade Celsius, autovehiculele cu o greutate mai mare de 20 de tone nu au voie să circule pe drumurile publice.

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj.

Oamenii legii atenționează conducătorii auto că în cazul în care temperaturile depășesc 30 de grade Celsius, autovehiculele cu o greutate mai mare de 20 de tone nu au voie să circule pe drumurile publice, semnalizate cu indicatoarele de interzicere și restricție a masei limitate.

Restricţiile de circulație nu vizează transportul de călători, maşinile care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea sau lichidarea situaților excepționale.

Scopul interdicţiei este de a preveni deteriorarea drumurilor din beton asfaltic. Oamenii legii îndeamnă conducătorii auto să se deplaseze pe timp de noapte, când temperaturile scad. Ținând cont de faptul că noaptea este mai greu de condus din cauza vizibilității reduse, fiecare șofer trebuie să aibă alături un coleg care să îl înlocuiască, pentru a se putea odihni. Șoferii care nu vor respecta respectivele restricții riscă o amendă de până la 4500 de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Accident pe șoseaua Chișinău-Leușeni: Un TIR s-a răsturnat pe acostament
Tagurile:
mașini, restricții


Știrile Zilei