17:28 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
123 0 0

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova este mare în continuare, deși autoritățile anunță că gradul de infectare a scăzut cu 28% comparativ cu săptămâna trecută.

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Alte 295 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, informează Ministerul Sănătății, Mincii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. Din numărul total de cazuri, unul este de import, din Federația Rusă.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 17 445 de cazuri.

Printre cele aproape 300 de persoane infectate, confirmate astăzi, șapte sunt lucrători medicali. Mai exact, doi medici, 3 asistenți medicali, un felcer și un angajat al personalului auxiliar. 

Numărul persoanelor tratate a trecut de zece mii și constituie 10 093 de persoane. Totodată, numărul deceselor a crescut până la 572 de cazuri, după ce alte nouă persoane au fost răpuse de COVID-19. 

Primul caz de infectare cu noul tip de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie. Ulterior, după ce numărul a crescut, în țara noastră a fost instituită stare de urgență până la 15 mai, iar mai apoi - stare de urgență în sănătate publică, valabilă până la data de 15 iulie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Expert: La ce se gândesc moldovenii care au revenit acasă din cauza COVID-19
Tagurile:
Medici, medical, coronavirus, COVID-19


Știrile Zilei