18:00 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
10310

Şoferul BMW-ului care a lovit mortal o femeie acum 3 ani își va petrece următorii patru an după gratii.

CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a agravat pedeapsa pentru conducătorul auto care acum trei ani a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, aplicându-i o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani şi obligat să achite succesorului părții vătămate un prejudiciu moral şi material de 131 de mii de lei.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 1 august 2017 la intersecția străzii Miron Costin cu bulevardul Moscova din Capitală. Deplasându-se la volanul unui BMW, acesta a trecut la culoarea galbenă a semaforului, iar pentru a evita coeziunea cu un alt automobil, a intrat din plin pe trotuarul cu mai mulți pietoni, tamponând-o violent pe o femeie.

În rezultatul traumatismelor incompatibile cu viața, victima a decedat, peste o săptămână, la spital, fără a-și mai reveni din comă. Femeia avea 65 de ani şi după ce își încheiase ziua de muncă se îndrepta spre spital, pentru a-și vizita soțul care suferea de o boală incurabilă, ea fiind unicul sprijin moral și material al bărbatului.

La începutul acestui an Judecătoria Chișinău cu sediul la Râșcani l-a recunoscut pe șoferul, în vârstă de 36 de ani, vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane”, condamnându-l, însă, la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Nefiind de acord cu această sentință, procurorii au contestat-o, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare. Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Trump nu se teme vandalii ”progresiști”: ”Dacă arzi Drapelul, te duci la pușcărie!”
Tagurile:
ani, femeie, BMW


Știrile Zilei