02:20 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
6710

Polițiștii de frontieră au găsit două permise de conducere într-o cutie cu deodorante în mașina unui bărbat.

CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. În punctele de trecere Sculeni și Giurgiulești-Galați, polițiștii de frontieră au depistate doi cetățeni moldoveni care dețineau documente cu semne de falsificare. În ambele cazuri vor fi inițiate cercetări penale pe faptul comiterii infracțiunii de fals în acte.

Două permise de conducere, care ar fie liberate peste hotarele țării au fost tăinuite într-o cutie de deodorant. Astfel, în după amiaza zilei de 4 iunie s-a prezentat în punctul de trecere Sculeni un tânăr cu duplă cetățenie - a Republicii Moldova și României.

Acesta era la volanul unui BMW X5, înmatriculat în Marea Britanie. În timpul controlului de frontieră, bărbatul de 24 de ani a prezentat un comportament agitat, fapt ce i-a determinat pe polițiștii de frontieră să extindă verificările. În rezultat, în cutia de deodorant erau ascunse două permise de conducere, eliberate pe numele persoanei de către autoritățile britanice și române.

La audieri, tânărul a comunicat că și-a perfectat documentele în Marea Britanie, contra sumei de 200 euro fiecare. Pe cazul dat, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST continuă cercetările.

Un alt tânăr moldovean a fost identificat în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați cu document falsificat. Depistarea a avut loc în urma efectuării controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări suplimentare.

Astfel, pasagerul unei mașini de ocazii, care se deplasa spre Germania, a prezentat și un permis de conducere moldovenesc. În cadrul cercetării amănunțite a permisului, polițiștii de frontieră au constatat că acesta nu corespunde unui document original, fiind depistate mai multe elemente dinstinctive falsificate. În declarații, bărbatul de 28 de ani a spus că a obținut permisul contra sumei de 20 de euro. Un necunoscut, identificat pe un site de anunțuri online, l-a ajutat cu perfectarea acestuia.

Actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Conaționalul a refuzat să-și continue călătoria și a dat asigurări că va colabora cu Poliția de Frontieră în elucidarea circumstanțelor pe caz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cât costă un permis de conducere pe vreme de pandemie - detalii
Tagurile:
falsificat, permise de conducere


Știrile Zilei