15:50 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
59 0 0

Mai multor medici din țară le va fi decernat în acest an Premiul Național, în semn de apreciere pentru devotamentul și dăruirea în lupta cu COVID-19. Guvernul a extins astăzi lista laureaților de la 10 candidați la 14.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Din cele 14 Premii Naționale cinci vor fi acordate în acest an angajaților din sistemul medical. În contextul situației pandemice, Comisia pentru decernarea Premiului Național a solicitat acordarea suplimentară a unor suporturi exclusiv pentru reprezentanții domeniului medical.

”Mijloacele financiare necesare au fost identificate din contul cheltuielilor prevăzute pentru organizarea Galei, circa 400 de mii de lei, fără a fi necesare cheltuieli suplimentare din bugetul de stat”, a declarat secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi.

Premiul Național înseamnă acordarea unei diplome, a unei medalii și a unei recompense bănești în valoare de 100 de mii de lei.

Premiile Naționale sunt decernate anual de către Guvern, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenței. În funcție de evoluția pandemiei urmează să se decidă și formula de organizare a Galei Laureaților. Premiul Național al Republicii Moldova se acordă pentru a stimula activitățile de creație și pentru a promova valorile autentice în domeniul științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului din Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Câți medici s-au îmbolnăvit până acum de coronavirus în Moldova: Informații oficiale
Situație critică la Comrat: Două treimi dintre medici s-au îmbolnăvit de COVID-19
Tagurile:
premii, medici

Știrile Zilei