20:45 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
17211

Stabilirea pensiei va putea fi solicitată și prin procură, nu doar de către titularul personal – această posibilitate este prevăzută de un proiect de lege aprobat de Guvern.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Dreptul la stabilirea pensiei pentru limită de vârstă, de dizabilitate și de urmaș va putea fi solicitat și prin procură. Posibilitatea este prevăzută de un proiect de lege aprobat de Guvern în ședința sa de miercuri, 8 iulie.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și presupune modificarea Legii privind sistemul public de pensii.

Cererea prin procură a stabilirii pensiei a fost solicitată de numeroși cetățeni, care au semnalat că, din cauza stării de sănătate precare, nu se pot deplasa personal la organul teritorial de asigurări sociale pentru a depune cererea de pensionare şi actele necesare.

Totodată, la stabilirea pensiei prin procură ar avea nevoie să recurgă și cetățenii care ating vârsta de pensionare, dar se află peste hotare și nu pot reveni urgent acasă, din cauza restricțiilor de circulație stabilite din cauza pandemiei de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Legea privind indexarea pensiilor de două ori pe an a fost votată în lectura a doua
Reexaminarea pensiilor: Cine poate beneficia și cât timp vor mai fi recepționate cererile
Tagurile:
Proiect de lege, Guvernul, procură, pensii

Știrile Zilei