03:05 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
38 0 0

Un nou proiect de îmbunătățire a acțiunilor salvatorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost lansat astăzi.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Timpul de reacție pentru prevenirea și eliminarea inundațiilor în zona transfrontalieră va fi redus substanțial. Asta după ce astăzi a fost lansat programul care își propune să garanteze siguranța și securitatea cetățenilor din regiunea transfrontalieră a Republicii Moldova. Mai exact este vorba de localitățile din raioanele Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Dubăsari, orașul Vadul lui Vodă, dar și România, județul Vaslui.

În cadrul proiectului se propune abordarea în comun a provocărilor, implementarea activităților pentru prevenirea dezastrelor naturale, dar și îmbunătățirea capacității de intervenție, reacționare promptă în situații de inundații pentru populația din zonele țintă.

Obiectivele acestui program constau în consolidarea capacităților personalului Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, dar și creșterea nivelului de conștientizare a populației, în special a locuitorilor din zonele cu pericol de inundații.

În context, vor fi procurate pompe plutitoare cu motor, corturi gonflabile, consumabile pentru echipamente specializate. Totodată, vor fi elaborate hărți de risc la inundații și elaborat un plan comun de intervenție pentru asigurarea răspunsului în caz de urgențe. Durata programului este de 12 luni și urmează a fi încheiat în 2021. Proiectul în valoare de 330 de mii de euro este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Fondul forestier din mai multe localități, afectat de inundații - Detalii
Risc de inundații: O mulțime de noi diguri au fost fortificate pe Nistru și Prut – Video
Tagurile:
inundații, dig inundații, cod galben de inundații, distrugeri și inundații


Știrile Zilei