16:41 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
59 0 0

Statul va aloca bani pentru mai multe localități afectate de inundații, dar și pentru 29 de familii de sinistrați din orașul Lipcani, care au nevoie de noi locuri de trai. 

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis în ședința de vineri, 10 iulie, prezidată de premierul Ion Chicu, alocarea a 12 milioane de lei pentru mai multe localități afectate de ploile abundente și răvarsarea râurilor Prut și Nistru din ultima perioadă.

Totodată, peste 2 milioane de lei vor fi distribuiți în scopul alocării spațiului locativ pentru 29 de familii de sinistrați din orașul Lipcani, blocul de locuit al cărora este într-o stare avariată.

Banii vor fi disponibilizați din Fondul de Intervenții pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale, a precizat prim-ministrul în cadrul declarațiilor de presă făcute în seara zilei.

De intemperii au fost afectate cel mai mult raioanele Basarabeasca, Ungheni (în special, satul Cetireni), Ialoveni (localitățile Hansca, Pojăreni, Costești, Țipala, Horești), Telenești (satele Chiștelnița, Sărătenii Vechi, Leușeni), precum și orașul Lipcani.

În unele cazuri, gospodăriile și locuințele oamenilor au fost afectate grav sau chiar distruse de ape.

Din aceiași bani, vor fi restabilite mai multe porțiuni de drum, vor fi reparate acoperișurile unor spitale, instituții școlare și preșcolare care au fost afectate de grindină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Risc de inundații: O mulțime de noi diguri au fost fortificate pe Nistru și Prut – Video
Salvatorii au ridicat mai multe diguri de protecție: Iată în ce localități - Video
Mai multe diguri de protecție au fost fortificate în localitățile din apropierea Prutului
Tagurile:
stat, ajutor, familii, Inundatii


Știrile Zilei