17:50 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Chișinău (308)
48910

După mai bine de 30 de ani de când nu a fost curățată, albia unui râu din municipiu va avea altă față.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Lucrările de curățare a albiei râului Durlești sunt în continuă desfășurare, informează primarul Chișinăului Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Acesta a vizitat astăzi zona și comunică că pe o lungime de 550 de metri albia este curățată de doi agenți economici care au ridicat în zona respectivă complexe locative.

Очистка русла реки Дурлешты
Curățarea albiei râului Durlești

Este vorba de porțiunea între strada Gheorghe Codreanu și intrarea în Centrul Expozițional „Moldexpo”. Conform proiectului, albia râului a fost extinsă și adâncită până la cota de 2 metri. 

Очистка русла реки Дурлешты
Curățarea albiei râului Durlești

Potrivit lui Ceban, tone de deșeuri au fost scoase doar din această porțiune a râului. De asemenea, pe cealaltă parte a râului, cu lungimea de doi kilometri au fort începute lucrări de curățare încă în anul 2016. Pentru lucrări au fost oferiți din bugetul municipal 15 milioane de lei.

Очистка русла реки Дурлешты
Curățarea albiei râului Durlești

Totodată, edilul șef spune că „ar fi necesar ca podul din strada Gheorghe Codreanu să fie reconstruit pentru a crește capacitatea acestuia, iar apa să se scurgă mai ușor, deoarece potrivit locuitorilor din preajmă, ogrăzile, beciurile le sunt inundate la fiecare ploaie”.

În context, Ion Ceban a dat indicații ca lucrările să înceapă cât mai curând. După finalizarea acestora, zona va fi amenajată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Viața în Chișinău (308)
Tagurile:
Curățare, distrugere a râului, secarea râului


Știrile Zilei