20:35 24 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.19
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.35
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
67 0 0

Noua platformă online „e-Autorizație transport” va simplifica activitatea operatorilor din transport. Ei nu vor mai fi nevoiți să piardă timpul stând la coadă după autorizații la ghișee.

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a lansat joi, 16 iulie, Sistemul Informațional „e-Autorizație transport”.

Noua platformă online va permite efectuarea în format electronic a întregului proces de depunere a cererilor la operatorii de transport, de repartizare a autorizațiilor şi notificărilor.

Prezent la eveniment, premierul Ion Chicu a spus că lansarea sistemului va soluționa mai multe probleme cu care se confruntă transportatorii în procesul de obținere a autorizațiilor de transport. Noua platformă le va permite operatorilor din domeniul transporturilor să solicite online autorizațiile de transport, să urmărească la ce etapă se află procesarea cererii.

Prim-ministrul a adăugat că sistemul online „va economisi timpul, dar și banii operatorilor rutieri” și, totodată, va avea ca rezultat diminuarea corupției în domeniu.
A fost lansat sistemul „e-Autorizație transport”
A fost lansat sistemul „e-Autorizație transport”

Această platformă este un instrument digital care va crea o nouă infrastructură funcțională pentru transportatorii auto și, totodată, înseamnă încă un pas înainte în procesul de digitalizare a serviciilor publice, a menționat, cu prilejul evenimentului, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

Potrivit ministrului, sistemul „e-Autorizație transport” reprezintă un răspuns la nevoile agenților economici, prin simplificarea procesului şi reducerea la maxim a cozilor de la ghișee – un fapt important în contextul pandemiei COVID-19.

Proiectul a fost realizat cu suportul tehnic și financiar al Programului USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare) „Reforme Structurale în Moldova”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Noi reglementări privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei și transporturilor
Riști amendă dacă nu vei face asta: Avertismentul Ministerului Transporturilor
Tagurile:
sistem, transport, autorizatie

Știrile Zilei