19:18 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
267310

Autoritățile de la Chișinău, alături de cele ale altor state, se pregătesc și pentru alte valuri de epidemie. Ce spun specialiștii în sănătate.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Autoritățile de la Chișinău au început să se pregătească de sezonul rece, care presupune inclusiv un val de gripă și alte infecții respiratorii. În acest an valul se va suprapune cu situația epidemiologică în contextul COVID-19. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Constantin Rîmiș, în cadrul conferinței săptămânale privind situația epidemiologică în contextul pandemiei coronarivusului.

Potrivit secretarului de stat, urmează să fie procurat lotul de vaccin antigripal, iar lucrătorii medicali la nivel de asistență primară medicală sunt pregătiți pentru acest sezon. Rîmiș dă asigurări că MSMPS este pregătit să facă față sezonului rece și se ia în calcul apariția unui nou val de epidemie cu noul tip de coronavirus.

Acesta nu a putut spune clar însă când se va înregistra următorul val de COVID-19, despre care s-a spus că cel mai probabil urmează a fi în toamnă.

Constantin Rîmiș a explicat că pandemiile pot evolua în valuri, iar intervalul dintre acestea trebuie să fie de cel puțin o lună fără înregistrarea cazurilor noi. În Republica Moldova, evoluția situației epidemiologice este caracterizată prin perioade de creștere, dar și descreștere a numărului de cazuri noi de îmbolnăvire.

De precizat este că în această săptămână în țara noastră s-a înregistrat o dinamică în ceștere atât a numărului cazurilor noi de infectare, cât și a deceselor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Va fi sau nu prelungit regimul de autoizolare: Ce spune șeful ANSP
Tagurile:
Epidemie, prag epidemic, Epidemiologie, epidemie globala, epidemie de gripă


Știrile Zilei