16:30 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
62 0 0

O minoră de 10 ani și-a pirdut viața în timp ce se scălda într-un iaz Corlăteni, raionul Râşcani. Salvaorii au găsit cadavrul după ore de căutări.

CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Un copil s-a înecat într-un bazin acvatic din nordul țării. Salavatorii au găsit corpul neîsuflețit al micuțului după ore de căutări. 

Apelul la serviciile de urgență a fost înregistrat pe data de 30 iulie la ora 22:18. Potrivit informațiilor preliminare, o fetiță de 10 ani s-ar fi înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Corlăteni, raionul Râşcani. Pentru efectuarea  căutarilor pe apă la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori.

În urma căutărilor subacvatice cadavrul minorei a fost depistat și a fost recuperat la mal de scafandrieri de la o adâncime de trei metri. Circumstanțele cazului urmează să fie investigate de oamenii legii. În acest context, IGSU îndeamnă repetat maturii să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul, dar și aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor și râurilor din țară. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54 persoane inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Tematic

Sârșit tragic pentru un bărbat din raionul Hâncești: Acesta s-a înecat într-un iaz
Tagurile:
scaldat, minoră, igsu

Știrile Zilei