18:43 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
10701

Mai multe persoane care s-au tratat de COVID-19 au vorbit despre această perioadă într-un filmuleț realizat de reprezentanții Ministerului Sănătății.

CHIȘINĂU,1 aug - Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat un filmuleț emoționant cu persoanele care s-au tratat de COVID-19. Aceștia declară că perioada în care au fost bolnavi a fost foarte grea și cu mare efort au reușit să o depășească. 

”E greu să reziști la acest virus. Aveam stări de moleșeală, nu voiam să mă ridic din pat. Voiam să dorm”, a declarat un copil care s-a tratat de COVID-19. 

Oamenii spun că chiar dacă au respectat regulile impuse de autorități, oricum s-au infecat. Potrivit lor, virusul nu alege. 

”Am respectat cu strictețe regulile, dar acest virus nu alege pe nimeni. Îmi era foarte greu să respir. Nu putea să trag aer în piept”, a declarat un bărbat. 

”Părinții mei, părinții soțului. În total opt membri am fost confirmați cu COVID-19. Este foarte greu să accepți că tu ești persoană infectată. Asta să știți că te obosește. Am fost testată negativ la a 27 zi”, a declarat o femeie. 

În cazurile în care toți membrii familiei sunt infectați cu COVID-19 cei dragi nu au voie să meargă la înmorântare în cazul în care cineva pierde lupta cu boala. 

”I-am petrecut pe ultimul drum pe internet și este strașnic”, a declarat o femei. 

Până la această oră, în țara noastră sunt infectate cu COVID-19 24 733 de persoane. La fel, 17 269 de persoane s-au vindecat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dorința de distracție, mai mare decât teama de COVID-19: În club se dansează până în zori
Tagurile:
COVID-19, tratat


Știrile Zilei