09:43 05 August 2020
În direct
  • EUR19.59
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.05
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
115 0 0

Primăria va crea codul vizual al orașului Chișinău. Lucrările vor fi realizate de o echipă de profesioniști în domeniu, care este cunoscută în întreaga lume.

CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. Orașul Chișinău va avea un cod vizual. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa oficială de Facebook. 

Lucrările vor fi realizate de o echipă de profesioniști în domeniu, care este cunoscută în întreaga lume. Astfel, va fi promovat designerii și arhitecții din țara noastră.

”Ne dorim crearea codului vizual al orașului Chișinău, ne propunem să lucrăm împreună cu echipa „Design Arhitectură și Stil” și apelăm la experiența și profesionalismul companiei. Noi ne dorim semnarea Acordului de colaborare și consider că acest pas va permite Chișinăului să-și reîntoarcă arhitectura și respectul față de aspectul estetic al mediului urban. Suntem gata pentru noi colaborări frumoase întru dezvoltarea orașului”, a punctat Ion Ceban. 

Acesta a mai scris că își dorește elaborarea codului de design al Chișinăului pentru a avea propriul stil și care va veni să rezolve problemele de ordin urbanistic. Documentul va reprezinta principii și reguli ce vor sta la baza lucrărilor de construcție sau renovare a mediului urban. El a mai precizat că dacă era un astfel de cod anterior, dezvoltatorii imobiliari nu construiau după propriul principiu și viziune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Caz tragic în Capitală: O minoră a căzut de la etajul 10 al unui bloc
Tagurile:
Chisinau, cladiri


Știrile Zilei