04:34 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
12911

Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Dmitri Kozak. Cei doi au discutat despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în valoare de 200 de milioane de euro.

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat o vizită de lucru la Moscova. Acesta a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației prezidențiale, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

”Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre țările noastre. În special, am convenit asupra organizării în luna octombrie curent, la Chișinău, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, în cadrul căreia urmează să fie semnate un șir de acorduri bilaterale importante”, a scris Igor Dodon pe Facebook. 

În mod special, au discutat despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în valoare de 200 de milioane de euro pentru susținerea agenților economici și a populației Republicii Moldova în această perioadă dificilă. În următoarele zile urmează să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse.

”În altă ordine de idei, am remarcat o dinamică bună a exporturilor mărfurilor moldovenești pe piața rusă, după ce Guvernul Federației Ruse a prelungit termenul importului fără taxe vamale pentru un șir de mărfuri agroindustriale importante, ceea ce oferă producătorilor noștri posibilitatea de a face economii substanțiale”, a precizat Igor Dodon. 

Igor Dodon a discutat cu partea rusă problema legată de acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. Organele de resort au primit indicația de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp posibil, în condiții reciproc avantajoase.

De asemenea, am convenit cu Dmitri Kozak ca în timpul apropiat să fie examinată posibilitatea de a acorda țării noastre, din partea rusă, a ajutorului umanitar gratuit sub formă de motorină (câteva zeci de mii de tone), pentru susținerea producătorilor agricoli din Republica Moldova care au fost cel mai mult afectați de seceta îndelungată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vizită la Moscova: Agenda discuțiilor lui Dodon cu oficiali din Rusia
Tagurile:
Moscova, rezultate

Știrile Zilei